Capitalele Europei-Benelux-Germania 2017

  • Itinerariu Salzburg - Viena - Munich - Karlsruhe - Frankfurt - Strasbourg - Luxembourg - Brussels - Amsterdam
  • Solicitare fizica: 3 / 5
  • Nivel confort: 4 / 5
Vezi perioade si preturi

Un traseu superb care include Capitalele Uniunii Europene: Strasbourg-Luxembourg-Bruxelles.

Strabatem Austria, Germania, Franta, Luxembourg, Belgia, Olanda, Ungaria.

Vizitam Abatia Melk, Salzburg, Munchen, Karlsruhe, Strasbourg, Luxembourg, Bruxelles, Bruges, Gent, Rotterdam, Haga, Amsterdam, Koln, Bonn, Valea Rinului, Frankfurt, Nuremberg, Passau, Viena, Budapesta

Plecari: Bucuresti, Ploiesti, Campina, Brasov, Sibiu, Sebes, Deva, Arad, Timisoara.
Transferuri gratuite din: Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia, Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Rm Valcea, Pitesti.
 
Plecare Circuit 2017 1 Mai
 Adult in camera dubla 629 €
 Al 3-lea adult in camera dubla pat suplimentar 619 €
 Copil 2-11,99 ani cu 2 adulti in camera 529 €
 Adult in camera single 899 €
Reducere seniori 65+ (varsta peste 65 de ani): 10 €/persoana la tariful de adult in dubla. Nu se aplica daca seniorul este cazat ca a 3-a persona in camera, avand deja reducerea aplicata.

Oferta include

• Ghid roman insotitor
• Transport cu autocar 
Cazare 11 nopti cu mic dejun la Hoteluri de 3* si 4* astfel:
- 2 nopti in Budapesta la Hotel Expo Congress 4* sau similar
- 1 noapte in Salzburg la Hotel Arena City 3* sau similar
- 1 noapte in zona Strassbourg la Hotel de 3*
- 2 nopti in Bruxelles la Hotel Ibis 3* sau similar
- 2 nopti in Amsterdam la Hotel Tulip Inn Riverside 3* sau similar
- 1 noapte in zona Bonn la Hotel Mercure 3* sau similar
- 1 noapte in Nuremberg la Hotel Azimut 3* sau similar
- 1 noapte in Viena la Hotel Arion City 3* sau similar

• Tururi de oras in Capitalele Europei: Budapesta, Viena, Strassbourg, Luxembourg, Bruxelles, Haga
• Tururi de oras la Salzburg, Munchen, Rotterdam, Amsterdam, Koln, Bonn, Frankfurt
• Excursie pe Valea Rinului, Croaziera pe Rin Boppard => St Goar

• Tururile pietonale cu insotitorul de grup
• Taxe autostrazi si parcari incluse

Oferta NU include

• Biletele de intrare la obiectivele turistice, excursiile optionale
• Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno
• taxe de oras acolo unde se aplica, se achita individual la receptia fiecarui hotel

Itinerariu

Plecare din Bucuresti-Piata Victoriei la ora 05:00 pe ruta Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Sibiu, Sebes, Deva, Arad, Timisoara, Budapesta. Sosire la Budapesta in cursul serii, in functie de conditiile de trafic. Cazare la Hotel Expo Congress 4* sau similar.
Mic dejun. Excursia continua spre Salzburg, cu oprire pentru vizita la Abatia Melk. Considerata a fi “Leaganul Austriei” si “Perla Barocului”, Abatia Melk impresioneaza prin maretia sa si farmecul deosebit al zonei in care se afla. Aici se afla si una dintre cele mai importante biblioteci din lume. Costul biletului de intrare: 11 €/persoana (ghid local inclus pentru vizitarea Muzeului Manastirii din fostele Saloane Imperiale, Sala de Marmura si Bilblioteca). Ne indreptam catre capitala landului cu acelasi nume, Salzburg. Transfer la hotel si cazare. Seara, timp liber la dispozitie in Salzburg. Cazare Hotel Arena City 3* sau similar Salzburg
Mic dejun. Sa va dam cateva indicii: praline de ciocolata cu martipan si fistic, sticle in forma de vioara cu licori din cele mai savuroase, vase, cani... Toate imprimate cu portretul marelui compozitor: Mozart. Da, Salzburg este locul unde s-a nascut Mozart. Tur pietonal cu insotitorul de grup: Gradinile Mirabell, Cetatea Salzburg, Dom-ul, Casa Mozart. Vom pleca apoi catre Capitala BavarieiMunchen. Reprezentativ pentru München, Oktoberfest, Festivalul Berii i-a purtat faima in toata lumea. Pe langa celebrul festival, München-ul are placutele Biergarten-adevarate oaze de relaxare in mijlocul orasului, unde poti savura un lager german autentic. Chiar daca nu ajungem in München in perioada Festivalului, orasul ne va cuceri. Traditiile, atmosfera de „oras mic" dar si muzeele care adapostesc capodopore ce ar putea concura cele mai cunoscute colectii-toate acestea atrag sute de mii de vizitatori. Tur de oras Munchen: Marienplatz, Primaria, Michaelskirche, Frauenkirche, Teatrul National, Hofbrauhaus, Residenz, Odeonsplatz, etc. Excursia continua catre zona Strasbourg unde ajungem in cursul serii. Cazare Hotel de 3* zona Strasbourg.
Mic dejun. Vom incepe vizitele de azi cu prima dintre cele 3 capitale ale Europei–Strasbourg, sinonimul valorilor Uniunii Europene cu valoare istorica deosebita. Cladirile foarte vechi se amestecă cu cele moderne, vechiul si noul redau o atmosfera de sarbatoare si bucurie. Tur panoramic Strasbourg: Parlamentul, Consiliul Europei, centrul istoric. Excursia continua catre Luxemburg, capitala Marelui Ducat de Luxemburg, una din cele trei capitale ale Uniunii Europene. De-a lungul istoriei a avut intodeauna o importanta majora datorita localizarii sale strategice in inima Europei. In centrul vechi al Luxemburgului vom putea admitra: Piata Armelor dominata de Palatul Municipal, Piata Guillaume II–unde se afla Primaria din anul 1830 si statuia marelui duce de Luxemburg–Wilhelm II al Olandei, Platoul Sf. Spirit-punct de belvedere, Monumentul Solidaritatii Nationale, Bock-stanca pe care a fost construit primul castel al ducatului, fortificatiile si cazematele, Turnul Iacob, statuia lui Goethe, Promenada Cornichei–se afla pe marginea vechilor fortificatii si mai este numit "cel mai frumos balcon al Europei". Excursia continua apoi catre o alta capitala importanta a Europei–Bruxelles. Transfer la hotel si cazare. Cazare Hotel Ibis Bruxelles 3* sau similar.
Mic dejun. Suntem in Bruxelles-Capitala Belgiei, oras multicultural si multilingv, sediu al Parlamentului European si al Comisiei Europene. Un amestec de vechi si nou, de traditional si international, de stradute inguste si bulevarde largi, regalitate si democratie fac din Bruxelles o capitala cu totul si cu totul speciala ce poate aspira cu usurinta la titlul de capitala de facto a Europei. Tur de oras Bruxelles: Parcul Jubileului, Palatul Regal, Basilica Sacre Coeur, Palatul de Justitie, Platoul Heysel, Catedrala St. Michel-o bijuterie a arhitecturii gotice datand din Sec XIII, Piata Spaniei, Manneken Pis–mica statuie de bronz reprezinta simbolul orasului, Grand Place-impresionanta piata medievala, una dintre cele mai frumoase din Europa inconjurata de cladiri cu vechimea de 300 de ani, Primaria, Galeriile St. Houbert-galerie de shopping in Bruxelles datand din Sec XIX. Dupa tur, timp liber pentru vizite individuale sau excursie optionala la Bruges si Gent. Plecam spre pitorescul Bruges, supranumit si “Venetia Nordului”, fosta capitala a Culturii Europene in 2002. Vizitam vechiul centru istoric, a carui frumusete si conservare deosebita i-a adus protectia sub patrimoniul UNESCO: Palais Provincial, Catedrala Notre Dame-ce adaposteste statuia Fecioarei Maria din marmura alba care a fost creata de marele Michelangelo. Continuam cu vizitarea oraselului Gent–Perla Flandrei, oras cu puternice accente flamande, canalele romantice, stradute medievale, catedrala, muzee. Putem vizita: Turnul cu Ceas (Belfort), Catedrala, Castelul Gravensteen. Intoarcere la Bruxelles. Cazare Hotel Ibis Bruxelles 3* sau similar.
Mic dejun. Astazi vom face Turul Olandei intr-o zi ! Incepem cu modernul Rotterdam-cel mai important oras comercial al Olandei si in acelasi timp cel mai mare port al Europei. Din 1962 pana in 2004 Rotterdam a fost cel mai aglomerat port din lume, fiind depasit in 2004 de Shanghai. Un oras cosmopolit, unde casele de caramida au fost inlocuite cu zgarie norii din sticla si otel care gazduiesc birourile numeroaselor companii internationale care isi au sediile aici. Tur panoramic: Muzeul Maritim, Podul Erasmus, Turnul Euromast. Plecare catre Haga–Capitala administrativa a Olandei si resedinta Familiei Regale, un oras de importanta internationala, o casa pentru multe culturi diferite. Tur panoramic si pietonal: Palatul Regal, Tribunalul Penal International, Muzeul Mauritshuis. Continuam catre Amsterdam, un oras cu peste 700 de ani de istorie ofera vizitatorilor o incursiune intr-o lume diferita, unde istoria se imbina perfect cu modernismul, iar cultura are un loc aparte printre tumultoasa viata de noapte. Tur panoramic Amsterdam: Piata Dam, Palatul Regal, Gara Centrala, Piata de Flori, Piata Rembrand, fabrica de Diamante Coster, Rijksmuseum sau muzeul Van Gogh. Cazare Hotel Tulip Inn Riverside 3* sau similar Amsterdam.
Mic dejun. Tur pietonal cu insotitorul de grup. Centrul orasului are forma de potcoava imprejmuita de ape, astfel puteti opta pentru o croaziera pe canale pentru a admira cel mai bine bogatiile acestui oras sau pentru o plimbare pe canalele prin faimosul Cartier Rosu (Red Light District) cu multe baruri si restaurante, precum si cladiri istorice, muzee sau edificii ecleziastice, precum cea mai veche biserica din Amsterdam-Oude Kerk sau Biserica Veche, construita in stil gotic tarziu datand din Sec XIV. Vom vizita magazinul de prezentare al fabricii de Diamante Coster unde vom avea parte de un tur ghidat in Lb Romana. Timp liber la dispozitie in Amsterdam. Va mai sugeram o vizita la Heineken Experience. Cazare Hotel Tulip Inn Riverside 3* sau similar Amsterdam. (Nota: In aceasta zi autocarul stationeaza conform normelor A.E.T.R., deplasarile in Amsterdam se fac pietonal si/sau cu mijloacele de tranport public).
Mic dejun. Excursia continua catre Koln, al patrulea oras ca marime din Germania, fondat de catre romani cu 2.000 de ani in urma si numit de acestia "Colonia Claudia Ara Aggrippinensium", fiind astfel unul dintre cele mai vechi orase din Germania. Tur de oras panoramic si pietonal (fara intrari). Vom admira cea mai mare catedrala gotica din Nordul Europei si una din cele mai mari catedrale gotice din lume, a carei constructie a fost inceputa in Sec XIII si a durat 632 ani. Cu o inaltime a turnurilor de 157 m, avand cea mai mare fatada de biserica din lume, catedrala din Koln a fost desemnata monument al Patrimoniului UNESCO. Despre catedrala din Koln se spune ca este o capodopera a creativitatii geniului uman, un exemplu pur de arhitectura gotica, o priveliste incantatoare pentru orice privire. Se mai pot admira: Bisericile Romane, Primaria, Portile orasului, Overstolzenhaus–o casa romanica din Sec XIII, dar si partea moderna o orasului: Rheinauhafen, Turnul triunghiular, Hansahochhaus–cel mai inalt zgarie nori din Europa la data constructiei sale in 1920. Vom merge mai departe catre Bonn unde vom putea vedea casa natala a lui Beethoven (exterior), vechea primarie construita in 1737 in stil rococo sau Basilica din Bonn, una dintre cele mai vechi biserici din Germania, construita intre Sec XI–XIII. Cazare Hotel Mercure 3* Hardberg sau similar in zona Bonn.
Mic dejun. Continuam vizita pe Valea Rinului cu o croaziera de la Boppard la St. Goar pentru a admira peisaje uimitoare, castele medievale si in final Stanca Loreley care poarta o istorie la fel de veche ca lumea insasi. In cel mai ingust punct al vaii Rinului, unde distanta dintre maluri este foarte mica, se inalta Stanca Loreley. Legenda stancii spune ca frumoasa nimfa Loreley ademenea prin cantecul si frumusetea ei marinarii, care isi gaseau sfarsitul inecati sau zdrobiti de stanca in incercarea lor de a ajunge la ea. La St. Goar ne vom imbarca in autocar indreptandu-ne spre Frankfurt unde vom ajunge in cursul serii. Tur panoramic Frankfurt pe parcursul caruia vom putea admira si zgarie norii care au devenit o emblema a orasului, inaltandu-se maret in zona noua. Cele mai importante obiective pot fi vizitate insa in centrul istoric, un adevarat muzeu in aer liber al arhitecturii traditionale: cartierul Romerberg distrus in timpul bombardamentelor din 1944 si reconstruit dupa razboi pastrand arhitectura originala, biserica St. Paul–simbol al democratiei Germaniei. Excursia continua spre Nuremberg. Binecunoscut pentru procesele care s-au desfasurat aici la finele celui de-al Doilea Razboi Mondial, Nuremberg este presarat cu cateva atractii turistice importante: Kaiserburg–Castelul Imperial, Germanisches Nationalmuseum, bazilicile orasului, casa lui Albrecht Durer, fantana Ehekarussell, etc.  Cazare Hotel Azimut 3* Nuremberg sau similar.
Mic dejun. Plecare spre Viena trecand prin Passau. Nicaieri in lume, trei rauri–Ilz, dinspre nord, Dunarea, dinspre vest si Inn dinspre sud, nu se mai intalnesc intr-un oras. Datorita pozitiei pe care o ocupa mai este denumit  “orasul celor trei rauri”. Ajungem seara in Capitala muzicii si a Austriei–Viena. Transfer la hotel. Cazare Hotel Arion City 3* sau similar.
Mic dejun. Tur de oras Viena. Tur panoramic din autocar: celebrul Ring Vienez: Opera de Stat, Muzeul de Arte Frumoase, Muzeul National de Istorie, fosta resedinta de iarna a Imperiului Habsburgic, Palatul Imperial Hofburg, Parlamentul, Primaria si Burgtheater. Apoi plimbare pe jos in centrul istoric: Palatul Hofburg–fosta resedinta a Imparatului Franz Josef si a Imparatesei Sisi, Catedrala Sf. Stefan, etc. Dupa tur, transfer la Palatul Schonbrunn, plimbare cu insotitorul de grup in curtea si gradinile palatului, optional Vizitarea Palatului Schonbrunn cu audio ghid de Lb Romana (biletul de intrare in valoare de 13,50 €/persoana se achita la fata locului). Plecare spre Budapesta. Scurt tur de oras panoramic in Budapesta. Seara, optional, croaziera si cina romantica pe Dunare: welcome drink, 2 preparate calde, preparate reci si salate, bauturi: 1 sticla de vin la 4 persoane, apa minerala si racoritoare. Cazare la Hotel Expo Congress 4* sau similar.
Mic dejun. Plecare spre tara. Sosire seara, tarziu, in functie de conditiile de trafic.