Circuit fascinant Vietnam-Laos-Thailanda

  • Itinerariu Ho Chi Minh City - Danang - Hue - Hanoi - Ha Long Natural heritage - Bangkok
  • Solicitare fizica: 4 / 5
  • Nivel confort: 4 / 5
Vezi perioade si preturi

In premiera va invitam in acest frumos circuit, o adevarata Odisee Asiatica: Vietnam-Laos-Thailanda! Pe parcursul calatoriei veti vizita Ho Chi Minh, Tunelurile Cu Chi, Delta Mekong, Ben Tre, Danang, Hoi An, Hue, Hanoi, Ha Long, Luang Prabang, Ceremonia Tak Bat, Pesterile Pak Ou, Cascada Kuang Si, Bangkok, Damnoen.

• Plecare: Bucuresti Otopeni
Transferuri gratuite: Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia, Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni, Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti, Sibiu, Rm.Valcea, Pitesti.

Plecare Circuit 13 Noiembrie
 Mai sunt locuri libere ? da
 Adult in camera dubla 1.799 €
 Adult in camera single 2.125 €

Oferta include

• Ghid roman insotitor
• Zboruri la dus Bucuresti => Ho Chi Minh, Compania Qatar Airways via Doha
4 zboruri locale directe pentru confortul Dumneavoastra:
- Ho Chi Minh => Danang
- Hue => Hanoi
- Hanoi => Luang Prabang
- Luang Prabang => Bangkok
• Zboruri la retur Bangkok => Bucuresti, Compania Qatar Airways via Doha
• Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi
• Transport cu autocar local dotat cu A/C conform programului
• Cazare 13 nopti cu mic dejun astfel:
- 3 nopti in Ho Chi Minh la Hotel Au Lac II 3* sau similar
- 1 noapte in Hoi An la Hotel Riverside Bamboo Resort 3* sau similar
- 1 noapte in Hue la Hotel Romance 4* sau similar
- 2 nopti in Hanoi la Hotel May De Ville Old Quarter 3* sau similar
- 1 noapte in Ha Long la bordul navei, Croaziera in Golful Ha Long

- 3 nopti in Luang Prabang la Hotel Legend 3* sau similar
- 2 nopti in Bangkok la Hotel Aetas Lumpini 4* sau similar
• 3 pranzuri si 1 cina conform programului-preparatele servite la mesele princiale au specific local, bauturi neincluse
• Tururile, vizitele si excursiile din programul excursiei
Ghizi locali
• Biletele de intrare la obiectivele turistice din program

Oferta NU include

• Taxele de aeroport si combustibil zboruri intercontinentale, 499 €/persoana (pot varia pana la emiterea biletelor de avion)
• Taxele de aeroport zboruri locale, 125 €/persoana (pot varia pana la emiterea biletelor de avion)
• Taxa viza turistica Vietnam, aprox 45 USD/persoana (se obtine si se achita la fata locului)

• Taxa viza turistica Laos, aprox 30 USD/persoana (se obtine si se achita la fata locului)
• Taxa viza turistica Thailanda, aprox 30 USD/persoana (se obtine si se achita la fata locului)
• Asigurarea medicala de calatorie obligatorie, asigurarea storno optionala, excursiile optionale
• Bacsisurile pentru ghizi si soferi (se achita la fata locului ghidului insotitor)

• Biletele de intrare la alte obiective decat cele din program
• Alte servicii decat cele mentionate in program

Itinerariu

Intalnire cu reprezentantul agentiei la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 18:00, pentru imbarcare pe zborul Companiei Qatar Airways QR220 cu destinatia Ho Chi Minh via Doha. Decolare la ora 20:00. Sosire in Doha la ora 01:35 (14.11). Imbarcare pe zborul QR970 cu destinatia Ho Chi Minh cu decolare la ora 02:25. Sosire pe aeroportul din Ho Chi Minh la ora 13:40. Transfer la hotel si cazare. Program liber pentru odihna. Cazare la Hotel Au Lac II Hotel 3* sau similar Ho Chi Minh.
Mic dejun. Unul dintre punctele de interes ale Ho Chi Minh-ului se afla in afara orasului. Nici o zona ramasa in urma razboiului din Vietnam nu este atat de venerata precum cea a Tunelurilor de la Cu Chi. Incepem ziua cu vizitarea acestui uimitor complex aflat la 75 de km de oras. Tunelurile Cu Chi au gazduit peste 18.000 de sateni deveniti luptatori de guerrilla, acestia folosindu-se de 200 km de pasaje si adaposturi sapate cu mana. Viet Cong a planuit in Cu Chi asaltul memorabil asupra Saigonului in timpul sarbatoririi noului an Tet. Intoarcere in Ho Chi Minh. Dupa-amiaza intr-un tur de oras exploram: Oficiul Postal remarcabil prin incinta cu bolta si iluminatoare amintind de garile din Europa Sec al XIX-lea. Catedrala Notre Dame (Duc Ba) cea mai inalta expresie a arhitecturii catolice franceze din intreaga tara. Teatrul Municipal care functioneaza sub denumirea de Opera Saigon. Timp liber la dispozitie. Cazare la Hotel Au Lac II Hotel 3* sau similar Ho Chi Minh.
Mic dejun. Aceasta zi este dedicata Deltei Mekong. Dupa o calatorie de 4.800 km prin Platoul Tibetan, fluviul Mekong coboara in sudul Vietnamului intr-o retea acvatica, varsandu-se in Marea Chinei de Sud prin noua brate. Delta Mekong „Cosul cu orez” al Vietnamului, ofera un peisaj acvatic cu campuri verzi si sate aglomerate, traversate de canale inguste si animate. Ne indreptam catre Ben Tre, la 2h30' distanta de Ho Chi Minh. Ne imbarcam si facem o croaziera de-al lungul Raului Chet Say (unul dintre bratele Deltei Mekong). Intelegem cum functioneaza economia locului oprindu-ne sa vizitam diverse spatii de munca: vizita la cuptoarele de caramida, la fabrica de carbune din coaja de nuca de cocos, si participarea la un workshop in care procesati nuca de cocos si observati cum fiecare parte din ea este transformata in mancare si alte produse. Apoi barca va naviga pe canalele inguste, descoperind viata de zi cu zi a localnicilor. Vom opri intr-un sat linistit unde puteti experimenta viata reala a Deltei, vizitand o casa din rogojina si degustand un pranz delicios cu specialitati locale insotite de o bere rece. Este timpul sa ne imbarcam pe un sampan pentru o calatorie relaxanta de-a lungul canalelor inguste. Dupa-amiaza tarziu ne intoarcem in port si plecam spre Ho Chi Minh. Cazare la Hotel Au Lac II Hotel 3* sau similar Ho Chi Minh.
Mic dejun. Transfer catre aeroport pentru imbarcare pe zborul cu destinatia Danang. Transfer la Hoi An. Ajungem in cel mai bine conservat port din Asia de Sud-Est, celebru pentru casele patinate ale negustorilor, reteaua de strazi riverane si ansamblurile de sali chinezesti. In 1999 UNESCO l-a inclus pe Lista Patrimoniului Mondial. Descoperim frumusetile orasului intr-o plimbare pietonala: Podul Japonez, Templul Chinezesc, Casa Phung Hung–casa construita in stil chinezesc, cu acoperis japonez si trei incaperi vietnameze. Cazare la Hotel Riverside Bamboo Resort 3* sau similar Hoi An.
Mic dejun. Lasam in urma Hoi An si pornim intr-o plimbare cu barca catre gura raului Thu Bon ca sa descoperim activitatile zilnice ale pescarilor, de la aruncatul cu plasa pana la comercializarea produselor. Continuam sa navigam vreo jumatate de ora pana la un sat pescaresc, de unde ne imbarcam in barci mai mici din bambus (coracle) sa descoperim padurea de mangrove. Luminata difuz, padurea transmite o atmosfera misterioasa. Ne oprim la o casa locala sa servim un pranz delicios. Ne indreptam catre Hue prin impresionanta Trecatoare Hai Van, privirea fiind incantata de privelisti panoramice frumoase asupra coastei centrale. Dupa-amiaza ajungem in Hue. Cazare la Hotel Romance 4* sau similar Hue.
Mic dejun. Simtim atmosfera rafinata si distincta a orasului intr-un tur. Vizitam Citadela, care cuprinde Orasul Imperial si Orasul Interzis Violet, presarata cu pavilioane, temple, helesteie, gradini, porti si sali. Mergand pe langa Raul Parfumului intram sa vizitam o casa traditionala cu gradina, construita respectand cu religiozitate regulile geomantiei. Ajungem la simbolul orasului, Pagoda Thien Mu, reprezentativa pentru Hue asa cum Turnul Eiffel este pentru Paris. Turnul Pagodei de sapte etaje ofera o priveliste spectaculoasa asupra raului Parfumului. Dupa, descoperim Monumentele Funerare ale regilor dinastiei Nguyen, sapte morminte construite respectand arta antica phong thuy (feng shui). Il vizitam pe cel mai impresionant dintre ele, Minh Mang. Peste 3.000 de soldati si muncitori au fost folositi de imparat pentru ridicarea monumentului, insa a fost finalizat dupa moartea sa de catre fiul sau care a mobilizat 9.000 de muncitori si soldati. Dupa-amiaza transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul spre Hanoi. Sosire in Hanoi si transfer la hotel. Cazare la Hotel May De Ville Old Quarter 3* sau similar Hanoi.
Mic dejun. Hanoi este unul dintre cele mai captivante orase ale Asiei de Sud-Est. A fost de cele mai multe ori capitala tarii in tot cursul istoriei Vietnamului, prezentul gasindu-l tot capitala. Un oras unic care imbina istoria cu modernul, este impartit in noua mari sectoare. Cladiri moderne imbracate in otel si geamuri se intercaleaza in centrul orasului cu cladiri vechi, roase de vreme si ploi, dar cu o frumoasa arhitectura franceza. Hanoiul este un oras verde impanzit de copaci foarte vechi si, ca un lucru rar intalnit in lume, strazile si trotuarele se construiesc in jurul copacilor. Nici unul nu se taie. Daca este la mijlocul trotuarului atunci trebuie sa il ocolesti pentru ca trotuarul ii apartine. Capitala este strabatuta de fluviul Rosu, care in oras are lungimea de 36 km din totalul sau de 550 km. Una dintre cele mai dezvoltate arte vietnameze este cea culinara. Nu este deloc exagerat cand spunem ca sunt mii de feluri de mancare sau mii de retete culinare. Hanoi are multe traditii legate de mancare si se crede ca majoritatea felurilor de mancare faimoase din Vietnam, ca și phở, chả cá, bánh cuốn și cốm isi au originea aici. Descoperim orasul intr-un tur de 1 zi: Mausoleul lui Ho Chi Minh, Pagoda cu Un Pilon, Templul Literaturii, Muzeul de Etnologie. Seara, spectacol traditional de teatru de papusi pe apa, o forma de arta vietnameza veche de mii de ani. Sculptate din lemn de smochin, iar apoi pictate si date cu lac, papusile interpreteaza scene din istoria si folclorul Vietnamului. Cazare la Hotel May De Ville Old Quarter 3* sau similar Hanoi.
Mic dejun. Lasam in urma Hanoiul si ne indreptam catre splendidul Golf Ha Long, inclus de UNESCO in Patrimoniul Mondial, cu aproape 2.000 de insule distincte acoperite in varf de o vegetatie de jungla densa. Legenda spune ca acest golf s-a format cand un dragon s-a aruncat in mare si, trantindu-si coada cu entuziasm, a sculptat regiunea intr-un arhipelag. Turnurile carstice care se ridica la sute de metri de apele golfului se pare ca l-au inspirat pe regizorul James Cameron in crearea decorului filmului Avatar. Traim o experienta de neuitat imbarcandu-ne la bordul unei frumoase nave pentru o noapte de croaziera pe golf. Pranzul si cina sunt servite la bord. Cazare la bordul navei.
Mic dejun. Ne trezim dis de dimineata sa ne bucuram de apele verzi ca de jad ale golfului, acesta fiind momentul perfect al zilei. Dupa pauza de ceai, nava continua navigarea elegant printre formatiunile impresionante ale golfului. Ne intoarcem in portul Halong de unde suntem transferati la aeroportul din Hanoi pentru imbarcare pe zborul catre Luang Prabang. Ajungem in Laos, o tara exotica, frumoasa si primitoare, asezata in inima Indochinei, invecinata cu Thailanda, Cambodgia, Vietnam, China si Myanmar. Aici gasim taramuri pline de liniste, ramase nealterate de civilizatia moderna. Oamenii sunt foarte deschisi si primitori si cel mai important este ca nu si-au schimbat traditiile si obiceiurile stravechi. 49 de grupuri etnice convietuiesc in Laos, cel mai numeros si mai puternic este grupul Lao-Tai. Fluviul Mekong curge de la nord la sud si majoritatea populatiei locuieste in regiunea fertila dominata de acesta. Padurile gazduiesc specii variate de animale, de la elefanti, tigri si leoparzi, pana la unele dintre cele mai rare specii de pe planeta. Cazare la Hotel Luang Prabang Legend 3* sau similar Luang Prabang.
Suntem in capitala spirituala a tarii, iar in aceasta dimineata, in jur de 05:30–06:30, vom fi martorii ceremoniei Tak Bat (procesiunea calugarilor). In timpul ceremoniei, localnicii devotati stau pe margine oferind ofrande calugarilor in robe portocalii. Totul se desfasoara intr-o atmosfera linistita si respectuoasa fara nici un cauvant schimbat intre localnici si calugari. Continuam cu vizitarea orasului de pe malul stang al raului Mekong. Capitala religioasa in trecut, Luang Prabang detine peste 100 de temple considerate cele mai frumoase din Laos. Descoperim Vat Xieng Thong sau Templul Orasului regal–o colectie vasta de cladiri sacre. Vat Visoun–cel mai vechi templu din oras distins prin ferestrele sale de lemn. Ne indreptam catre port si ne imbarcam pe o barca traditionala pentru o croaziera pe Raul Mekong. Vizitam pesterile sacre Pak Ou, care gazduiesc mii de satuete lacuite ale lui Buddha. Pe drumul de intoarcere privirea ne este alintata cu o imagine superba a apusului de soare asupra raului. Cazare la Hotel Luang Prabang Legend 3* sau similar Luang Prabang.
Mic dejun. Incepem ziua cu vizitarea Palatului Regal, astazi Muzeu, ce gazduieste cele mai interesante colectii, printre piesele reprezentative aflandu-se statuia lui Buddha din Aur. Construit in 1904, imbina elementele arhitecturii locale cu influenta franceza. Un alt punct de atractie este colectia de masini a familiei regale. Continuam cu Wat May construit la sfarsitul Sec XVIII, unul dintre cele mai mari si somptuoase temple buddhiste din oras. Iesim din oras si ne indreptam catre Cascada Kuang Si. Drumul pana la cascada este presarat cu sate si campuri de orez. Ne oprim in unele dintre sate, intens vizitate pana si de catre localnici. Ajungem la cea mai spectaculoasa cascada din Laos, unde piscine cu apa albastru turcoaz sunt protejate de copaci inalti. Intoarcere in Luang Prabang. Cazare la Hotel Luang Prabang Legend 3* sau similar Luang Prabang.
Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul spre Bangkok. Suntem in unul dintre cele mai frumoase orase ale Asiei-Bangkok sau Orasul Ingerilor cum este numit uzual de catre thailandezi. O metropola in adevaratul sens al cuvantului, Bangkok-ul impresioneaza cu un amestec interesant intre estul traditional si vestul modern, fiecare strada din oras rezervand surprize vizitatorilor. Cladiri vechi si darapanate se ghemuiesc langa templele exotice inconjurate de gradini incantatoare, deasupra carora se inalta hoteluri si cladiri de birouri moderne. Transfer la hotel. Cazare la Hotel Aetas Lumpini 4* sau similar Bangkok.
Mic dejun. In prima parte a zilei vom vizita Marele Palat–fosta resedinta a regilor Thailandei si cel mai bun exemplu de organizare a curtii siameze. Complexul este format din mai multe cladiri folosite pentru diverse ocazii: Palatul Funerar, Palatul Receptiilor, Sala Tronului, Sala Incoronarilor, Casa de oaspeti si frumosul templu care adaposteste Buddha de Smarald, cea mai respectata imagine a lui Buddha din Thailanda. Continuam cu Wat Pho, cel mai mare templu din Bangkok care contine statuia lui Buddha la inchinaciune. Datorita numeroaselor canale, aidoma celor din Venetia, Bangkokul a primit numele de Venetia Orientului. Vom face o croaziera de a lungul canalelor cu o priveliste deosebit de pitoreasca asupra Bangkok-ului: Wat Arun, Barjele Regale. Cazare la Hotel Aetas Lumpini 4* sau similar Bangkok.
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional excursie la Piata Plutitoare din Damnoen. Ne deplasam la 100 km de Bangkok unde exploram zona rurala. Descoperim trecutul prin vizitarea unei case thailandeze, cat si modul traditional de comercializare a fructelor, legumelor si alte bunuri proaspete, prin folosirea barcilor mici. Intoarcere in Bangkok. Seara, transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Qatar Airways QR837 cu destinatia Bucuresti via Doha. Decolare la ora 01:35 (28 Noiembrie). Sosire in Doha la ora 04:50. Imbarcare pe zborul QR221 cu destinatia Bucuresti cu decolare la ora 06:40. Sosire pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 10:45.
Circuite similare

Vietnam-Cambodgia

de la 1599 €