India Triunghiul de Aur

  • Solicitare fizica: 4 / 5
  • Nivel confort: 4 / 5
Vezi perioade si preturi

Va invitam in acest frumos circuit, inceputul unei povesti de dragoste, in India. Vom vizita Delhi, Rajasthan, Jaipur, Fort Amber, Fatehpur Sikri, Agra, Taj Mahal, Jhansi, Khajuraho, Varanasi.

• Plecari: Bucuresti Otopeni
Transferuri gratuite: Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia, Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni, Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti, Sibiu, Rm.Valcea, Pitesti.

Plecare Circuit 15 Noiembrie
 Mai sunt locuri libere ? 12
 Adult in camera dubla 899 €
 Adult in camera single 1.120 €

Oferta include

• Ghid roman insotitor
• Zboruri la dus Bucuresti => Delhi, Compania Lufthansa via Frankfurt
2 zboruri interne pentru confortul Dumneavoastra:
- Khajuraho => Varanasi

- Varanasi => Delhi
• Zboruri la retur Delhi => Bucuresti, Compania Lufthansa via Munchen
Ghizi locali
Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi

Transport cu autocar local dotat cu A/C conform itinerariului excursiei

• Bilet de tren Agra => Jhansi

Cazare 8 nopti cu mic dejun la Hoteluri de 4* astfel:
- early check-in in Delhi noaptea sosirii la Hotel Hilton Baani Square 4* sau similar
- 2 nopti in Delhi la Hotel Hilton Baani Square 4* sau similar
- 2 nopti in Jaipur la Hotel Parks Regis 4* sau similar
- 1 noapte in Agra la Hotel Clarks Shiraz 4* sau similar

- 1 noapte in Khajuraho la Hotel Clarks Khajuraho 4* sau similar

- 1 noapte in Varanasi la Hotel Ideal Tower 4* sau similar
- 1 noapte in Gurgaon-Delhi la Hotel Hilton Baani Square 4* sau similar

• Tururile, vizitele si excursiile prevazute in programul excursiei
Biletele de intrare la obiectivele turistice nominalizate in program
• 1 plimbare cu elefantul (alternativa la jeep-uri) la Fort Amber in Jaipur
• 1 plimbare cu barca pe Fluviul Gange in Varanasi
• 1 plimbare cu ricsa in Varanasi

 

Oferta NU include

• Taxele de aeroport si combustibil zboruri intercontinentale 499 €/persoana (pot varia pana la emiterea biletelor de avion)
• Taxele de aeroport zboruri interne 50 € /persoana (pot varia pana la emiterea biletelor de avion)

• Taxa de viza+procesare documente 50 € /persoana, se obtine de catre agentie
• Supliment pentru Demipensiune (7 Cine) 90 €/persoana (se achita din tara)
• Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno, excursiile optionale
• Bacsisurile pentru ghizi locali si soferi, se achita la fata locului insotitorului de grup
• Alte servicii decat cele mentionate in program

Supliment intrari monumente: 60 €/persoana pentru tot circuitul: Este un proiect de lege propus dar neconfirmat inca de Guvernul Indian, insa daca va fi promulgat va intra in vigoare de la 1 Aprilie 2016. In acest caz acest supliment se va incasa pana cu 2 saptamani inainte de plecare.

Itinerariu

Intalnire in Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 05:05, cu reprezentantul agentiei pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1423 cu destinatia Delhi via Frankfurt. Decolare la ora 07:05 si aterizare in Frankfurt la ora 08:50. Imbarcare pe zborul LH760 cu destinatia Delhi cu decolare la ora 13:30. Sosire pe aeroportul din Delhi 01:30 in data de 16 Noiembrie. Transfer la hotel si cazare. Program liber pentru odihna. Suntem in capitala Indiei, o combinatie captivanta de elemente vechi si moderne, impartita in doua parti principale: Old Delhi si New Delhi. In aceasta dupa-amiaza descoperim printr-un tur partea noua a orasului. Vizitam Minaretul Qutub, acest turn spectaculos de 72 m inaltime, gravat cu versuri din Coran, construit de Qatb-ud-Din-Aibak in Sec XIII-lea pentru a-si sarbatorii victoria in fata regilor hindusi. Din anul 1993 face parte din Patrimoniului UNESCO. Continuam cu Mormantul lui Humayun, o bijuterie arhitecturala in stil Indo-Persan, construit la cererea sotiei imparatului, sursa de inspiratie pentru Taj Mahal. Trecem pe langa Poarta Indiei o arcada de 42 m inaltime construita de britanici in onoarea soldatilor indieni care au murit in primul razboi mondial. De aici se pot observa Rastrapathi Bhawan resedinta prezidentiala (fosta resedinta regala) si Sansad Bhavan (Cladirea Parlamentului). Cazare la Hotel Hilton Baani Square 4* sau similar.
Mic dejun. Astazi descoperim vechiul Delhi. Turul incepe cu vizita la Raj Ghat monument dedicat memoriei lui Mahatma Gandhi. Drumul ne poarta pe langa Fortul Rosu spre Moscheea Jama Masjid (Moscheea Vineri), una dintre cele mai mari din Asia. A fost extravaganza arhitecturala a imparatului Shah Jahan, cel care a construit popularul Taj Mahal, 5.000 de mestesugari fiind folositi la ridicarea ei. Este punctul principal al musulmanilor din Delhi, cu o capacitate de 20.000 de persoane. Cazare la Hotel Hilton Baani Square 4* sau similar.
Mic dejun. Ne indreptam catre Rajasthan. Acest taram magic plin de culoare si exuberanta impresioneaza turisti cu orase pictate, temple si palate spectaculoase, forturi impunatoare, elefanti impodobiti, obiecte de artizanat colorate, muzica folk si dansuri. Incepem incursiunea in Rajasthan cu capitala acestuia, Jaipur (Orasul Roz) construit in 1727 de maharajahul Sawai Jaisingh II. Initial orasul era gri deschis, insa in 1883 in cinstea vizitei printului Albert s-a poruncit sa fie vopsit in culoarea specifica de bun venit, roz. Acest loc fabulos este bogat in istorie, cultura si arhitectura. Unicitatea orasului este conturata de uluitoare forturi si palate glorioase, care amprenteaza trecutul regal bogat, hoteluri sofisticate de prima clasa, turbane colorate care creeaza un traseu printre minunatele bazare pline cu lucruri de negociat, sariuri fluturand care capteaza privirea precum fluturii, dezlantuirea soferilor de ricsa care trasporta turisti si localnici, seninatatea gradinilor luxuriante. Cazare la Hotel Park Regis 4* sau similar.
Mic dejun. Vom porni in aventura rajastana cu fabulosul Fort Amber, candva capitala locuitorilor minas (primii din aceasta zona). Maharaja Mansingh, comandatul suprem al armatei imparatului Akbar, a inceput constructia fortului in Sec al XVII-lea. Inaintea construirii Palatului Orasului in Jaipur, Fortul Amber a fost sediul central al puterii. Fortul este inconjurat de metereze fortificate si are vedere la Lacul Moat. La fort se poate ajunge cu jeepurile, insa o varianta inedita de a urca este pe elefanti pictati in culori pastelate. Odata ajunsi in varf, va intampina portile masive, pavilioane cu coloane, si palate care amintesc de gloria si bogatia orasului Amber. Poate cea mai interesanta este Sheesh Mahal, palatul oglinzilor, ai carui pereti sunt incrustati cu motive deosebite de oglinda, pentru iluminare fiind suficienta lumina de la o singura lumanare care se reflecta in multitudinea de oglinzi. Ne intoarcem in Jaipur si facem un stop pentru a admira una dintre cele mai frumoase imagini ale orasului Hawa Mahal (Palatul Vanturilor). Fatada extraordinara are 953 m de ferestre construite special pentru a fi folosite de doamnele de la palat pentru a privi lumea de pe strada fara a fi observate. Continuam turul orasului Jaipur cu Palatul Orasului, un complex coplesitor de palate, gradini si curti interioare. Muzeul Palatului detine o colectie de manuscrise rare, arme, costume, covoare si picturi in miniatura. Mergem catre Jantar Mantar, Observatorul Astronomic. Construit in 1726 este una dintre cele 5 minuni astronomice ale lui Sawai Jai Singh si chiar si astazi face previziuni exacte. Spre sfarsitul turului vom explora pietele locale. Intoarcere la hotel. Cazare la Hotel Park Regis 4* sau similar.
Mic dejun. Ne imbarcam in autocar si ne intreptam catre Agra. In drum spre Agra, vizitam Fatehpur Sikri, capitala imperiala a lui Akbar in Sec al XVI-lea. A fost abandonata la doar cativa ani dupa ce a fost construita in momentul in care fantanile locale au fost secate. Ruinele au fost bine pastrate fiind aproape neschimbate. Cand a fost ridicat intial, tot complexul, incluzand palatele si moscheele, depasea marimea unui oras precum e Londra. A fost construit din gresie extrasa din dealul pe care era situat, cladirile palatului fiind inspirate din stilul indian local. Dupa acesta vizita ne continuam drumul spre Agra. Sosim in Agra si ne cazam. Agra, orasul imparatilor, este medievala, cu ulite inguste si magazine multicolore. Orasul gazduieste una dintre cele sapte minuni ale lumii noi, Taj Mahalul pe care il vizitam in cursul dupa-amiezii. Frumusetea diafana este data de mamura alba, adusa de la 300 km si transportata de o flota de peste 1.000 de elefanti. Au fost necesari 22 de ani si 20.000 de oameni pentru construirea lui. Povestea Taj Mahal-ului este una despre iubirea care depaseste moartea. Construirea lui a fost ceruta de imparatul Shah Jahan in onoarea sotiei sale Mumtaz Mahal. Casatoriti timp de 19 ani, confidenta in toate problemele statului, i-a daruit imparatului 14 copii. A murit la nasterea ultimului copil, iar Shah Jahan a fost devastat si l-a construit in memoria ei, gazduind totodata si mormantul ei. Poarta principala se aseamana unui val, pe care femeile Indiei il poarta in noaptea nuntii. Impresioneaza prin armonia dimensiunilor si a spatiului folosit, combinand arta indiana si persana. Continuam vizitele cu Fortul Agra, un exemplu de arhitectura mogula. Vizitam Sala de Audiente Publice si Pavilioanele Regale. Cazare la Hotel Clarks Shiraz 4* sau similar.
Mic dejun la pachet. Plecam dis de dimineata spre statia de tren si ne imbarcam in trenul expres catre Jhansi. Sosim in Jhansi si ne intreptam catre Khajuraho. Pe drum ne oprim si vizitam Templele Orchha, care vorbesc si astazi despre zei inca in viata. In Orchha este venerat ca rege Lordul Ram, despre care se crede ca ziua conduce Ayodhya, iar noaptea calatoreste catre Orchha. Sosim in Khajuraho si ne cazam. Dupa-amiaza, descoperim acest tinut care stimuleaza gandirea si fantezia. In Khajuraho a trait, luptat si dominat intre Sec al X-lea si al XII-lea puternicul popor Chandella. La apogeul dominatiei lor le-au consacrat zeilor temple din profunzimea unui popor, care era concentrat asupra vietii spirituale. Arhitectura si sculpturile erotice in piatra sunt de o armonie desavarsita, fiind unice in toata tara. Sunt ilustrate sentimentele umane, precum si dragostea spirituala si fizica. Unul dintre principiile hinduismului spune ca, iubirea sexuala este o forma de energie, din acest motiv reprezentarea ei pe peretii templelor a venit natural. Din 85 de temple au ramas intr-o conditie foarte buna 22. Seara, va invitam la un show de lumina si sunet. Transfer la hotel. Cazare la Hotel Clarks Khajuraho 4* sau similar.
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul cu destinatia Varanasi. Sosire in inima spirituala a Indiei, Varanasi. Varanasi nu poate fi descris in cuvinte, el trebuie experimentat. Este cel mai vechi oras locuit din India si unul dintre cele mai vechi locuri de pelerinaj hindus din lume. Temple inghesuite, strazi serpuite, alei largi pline cu pelerini si barbati sfinti, preoti hindusi care daruiesc ofrande zeilor, toate acestea sunt Varanasi. Un alt nume al orasului este „cel luminos”, fiind considerat capitala zeului Shiva. Lumina din temple atinge cerul albastru, murmurul rugaciunilor este acoperit de clopotele templelor, iar toate ghaturile sunt acoperite de umbrele de soare, sub care stau brahmani care protejeaza sufletele mortilor. Noaptea aceste locuri sunt de o frumusete rara. O vizita la Varanasi fara ghaturi ar fi incompleta, astfel spre seara ne vom bucura de aceasta experienta. Cazare la Hotel Ideal Tower 4* sau similar.
Inainte de rasarit facem o plimbare cu barca pe Fluviul Gange, participand astfel la cel mai emotionant act de credinta al pelerinilor hindusi. Cand primele raze de soare lumineaza mii de credinciosi coboara spre Gange si se scalda in mod festiv pentru a executa ritualurile vechi de mii de ani. Ne intoarcem la hotel pentru a servi micul dejun. Dupa micul dejun, tur de oras de ½ zi. Templul Kashi-Vishwanath, cu domurile sale aurii constituie impreuna cu fluviul, cel mai sfant loc pentru toate grupurile religioase ale hinduismului. Bharat Mata Mandir, inaugurat de Mahatma Gandhi, un templu unic dedicat Mamei Indiei, sunt doar cateva dintre cele mai importante atractii pe care le descoperim. Dupa-amiaza transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul spre Delhi. In drum spre aeroport vizitam Sarnath, locul unde Buddha isi face pentru prima oara cunoscuta invatatura si tot aici apar primii calugari ai comunitatii budiste. Sosire la aeroport si imbarcare pe zborul spre Delhi. Sosire in Delhi si cazare la Hotel Hilton Baani Square 4* sau similar.
Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 12:00. Transfer la mall pentru ultimele cumparaturi. Seara transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH763 cu destinatia Bucuresti via Munchen. Decolare la ora 01:50 (25 Noiembrie), sosire la Munchen la ora 05:50. Imbarcare pe zborul LH1652 cu destinatia Bucuresti la ora 08:55. Sosire pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 11:55. Sfarsitul pachetului de servicii.