Transalpina si orase din Transilvania

  • Itinerariu Sibiu - Sighișoara - Brasov
  • Solicitare fizica: 4 / 5
  • Nivel confort: 4 / 5
Vezi perioade si preturi
Horezu - Polovragi - Transalpina - Sibiu - Agnita - Biertan - Sighisoara - Brasov
 
Data plecare  
24.06.2017 550 Lei

Pat suplimentar 550 Lei;
Supliment camera single 490 Lei;
Copil 2-12 ani 385 Lei
Grup minimum 30 persoane.
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
Acte necesare: carte de identitate.

Oferta include

Transport autocar licentiat;
2 nopti cazare in hoteluri de 2-3* conform program;
Mic dejun;
Insotitor de grup.

Oferta NU include

Intrarile la obiectivele turistice.

Itinerariu

Ora 06:00 - Imbarcare din Bucuresti, Calea Grivitei nr. 158 (Gara de Nord - Podul Basarab).
Ora 06:30 - Plecare pe traseul Pitesti - Ramnicu Valcea - Polovragi - Novaci - Ranca. Prima vizita din itinerariul nostru va fi la Manastirea Hurezi din Horezu, manastire cu hramul Sfintiilor Imparati Constantin si Elena, este cea mai de seama ctitorie a domnului martir Constantin Brancoveanu, parte din patrimoniul UNESCO. Urmatoarea oprire o vom face In Polovragi, la poalele muntilor Piatra Polovragilor si vom vizita Manastirea Polovragi, cu hramul Adormirea Maicii Domnului. Este o manastire de maici din Arhiepiscopia Craiovei, monument arhitectonic din Tara Romaneasca a secolului al XVII-lea. Vom urca pietonal e cheile Oltetului (aprox 600 m) pentru a ajunge la Pestera Polovragi. Vom continua traseul spre Novaci, de unde vom incepe urcusul pe Transalpina pana la Ranca, pentru cazare.
Mic dejun. Continuam aventura pe Transalpina - cel mai inalt drum rutier din Romania cat si din intregul lant al Muntilor Carpati, atingand altitudinea maxima de 2.145 m in Pasul Urdele. Transalpina traverseaza Muntii Parang de la nord la sud fiind paralela cu Valea Oltului si Valea Jiului. Vom face opriri in cele mai pitoresti locuri: in Pasul Urdele si la Obarsia Lotrului. Vom continua drumul spre Sibiu - timp liber la dispozitia turistilor pentru plimbare prin centrul vechi si pentru vizitarea Catedralei Mitropolitana Sf Treime. Dupa-amiaza vom vizita doua dintre Bisericile Fortificate ale Transilvaniei: Agnita si Biertan. Sosire seara in Sighisoara si cazare.
Mic dejun. Vom face un tur pietonal in Sighisoara - unul dintre cele mai bine conservate orase medievale ale Europei si vom admira Biserica din Deal - singura biserica evanghelica cu cripta eghe din Transilvania, Turnurile Cetatii, Monumentul Eroilor, Casa Vlad Dracul si Piata Cetatii. Vom pleca spre Brasov - timp liber in central vechi si vizta la Biserica Neagra. Plecare spre Bucuresti pe traseul Valea Prahovei - Ploiesti, sosire seara, in functie de conditiile de trafic.